Billigt afretningsgrus

En nye fliseterrasse eller indkørsel er ikke bedre end underlaget under terrassen. Det er nemlig det helt rigtige underlag under fliserne der sikrer, at belægningen ikke trædes ned eller bliver deform efterhånden som den bliver brugt. Og det rigtige underlag er stabilgrus og afretningsrus (også kaldet afretningssand, fyldsand og gult sand), for grus er ikke bare grus, og det kan bestemt ikke erstattes af den bare jord.

En terrasse uden det rigtige fundament af grus vil nemlig ikke kunne lede vandet væk, holde sig plant eller sikre den rette opbygning. Hvis du er interesseret i at vide mere om hvordan du lægger din nye terrasse kan du læse mere her. Ellers kan du finde de billigste priser på grus herunder.

Fordele ved online køb af afretningsgrus

Fordelen ved at bestille afretningsgrus online er, at man sparer mellemmanden væk. Det betyder altså, at man får gruset leveret direkte fra leverandøren, og dermed kan sikre sig billigere priserne end ved fysisk bestilling og afhentning i et byggemarked.

Selvom fragten godt kan afskrække enkelte, så er det vigtigt at regne den op imod de omkostninger man ellers ville have afholdt til at leje en trailer, samt tabt arbejdsfortjeneste i de timer det tager manuelt at at læsse gruset. Det er altså på alle måder billigere og lettere.

Det er samtidig en fordel, at det bliver leveret i en big bag, så du kun kan tage det ud du skal bruge. Så kommer der ikke til at lægge bunker af grus i indkørslen eller andre steder på grunden.

De billigste priser på afretningsgrus/sand

LeverandørKg.Samlet prisPris pr. kg.Link
Havehandel1.000675 kr.0,68 kr.Link
Davidsen1.000699,95 kr.0,7 kr.Link
Byghjemme1.000801 kr.0,8 kr.Link
10-41.0001.189 kr.1,19 kr.Link

Mangler du også stabilgrus til terrassen? Så find de billigste priser her.

Hvor meget afretningsgrus skal du bruge?

Det er altid det gode spørgsmål, og det gode svar afhænger af dit projekt.

Der bør dog som tommelfingerregel være 15 cm. stabilgrus og 5 cm. brolæggergus/afrettergrus under alle stenterrasser. Det er vel at mærke efter komprimering med en pladevibrator.

En bigbag på 1.000 kg. afrettergrus dækker 14 m2 efter komprimering. Dette tal kan ganges op for at finde den mængde, som passer til jeres terrasseprojekt. Eksempelvis skal der til en terrasse på 28 kvadratmeter benyttes 2 bigbags afrettergrus af 1.000 kr. (28 m2=2*14 m2=2 bigbags).